Tarinamme

LAAJOEN KESÄTEATTERI

Laajoen kylän omaleimainen maalaisteatteri perustettiin yli kolme vuosikymmentä sitten kyläläisten iloksi ja riemuksi. Alusta asti meitä ohjasi halu tehdä hyvää yhdessä, ponnistelu yhteisen päämäärän eteen ja mikä tärkeintä - hauskanpito! Vuosia kului ja teatteri kasvoi uskomattomiin mittoihin: tänä päivänä meillä Suomen suvisäätä ja hyttysiä uhmaa yli 5000 katsojaa kesässä. 


Taiteellinen linjamme on pitänyt alusta saakka: omaleimaista, viihdyttävää, kepeää kesäteatteria, joissa mausteena on ripaus kannanottoa, hyppysellinen vakavaa asiaa ja roppakaupalla naurua! Emme tee puskafarssia tai puolittain; vaikka taiteellinen päämäärämme on kunnianhimoinen, meille jokainen näyttelijä riittää sellaisena kuin hän on. Voit siis hakeutua joko katsomoon tai näyttämölle.

Maalaiskomediat muodostavat tekemisen ytimen. Mutta mukaan on mahtunut niin musiikkinäytelmiä, kepeitä kesäkomedioita kuin Aleksis Kiven, Minna Canthin ja muiden kansankirjailijoidemme klassikoita. Teemme tosissamme, mutta emme tosikkomaisesti!

Ammattiohjaaja ja runsaslukuinen taustajoukko muodostavat ytimen, johon laaja harrastajanäyttelijöidemme joukko voi nojata ja tehdä joka kesä parhaansa - ei enempää tai vähempää.

Valttimme on omaleimainen, ainutlaatuinen maalaisteatterin tunnelma. Katettu katsomo ja äänentoisto ovat vain pintaa, todellinen sydän on ihmisissä ja tunnelmassa, jota ei voi jäljittää. Sen voit kokea vain paikan päällä.

Mottomme: "Emme tarvitse pyörivää katsomoa, meillä on pyörivät näyttelijät!"